Σελίδες

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τα λουλούδια της αυλής μου

Εκτός από το πλέξιμο, άλλη μια αδυναμία μου είναι τα λουλούδια. Το σπίτι μας έχει μια μικρή αυλή, στην οποία έχω αραδιάσει  πολλές γλάστρες, μικρές και μεγάλες με διάφορα είδη φυτών. Μαζί με τη Στεφανία, περνάμε αρκετές ώρες στην αυλή. Εκείνη παίζει πότε με τα κουβαδάκια της και τα χώματα, πότε με το ποδήλατό της και μερικές φορές με βοηθάει στο πότισμα. Εγώ παίζω με τα λουλούδια στις γλάστρες μου, τα ποτίζω, τα περιποιούμαι κι εκείνα μεγαλώνουν κι ανθίζουν και σκορπάνε απλόχερα τα χρώματα και τα αρώματά τους.
Σας παρουσιάζω μερικά από τα ανθισμένα αυτής της εβδομάδας:

 Η ορτανσία μου – Την αγόρασα, πέρυσι,  φορτωμένη λουλούδια. Άνθισε και φέτος, αν και μικρούλα και μου έδωσε μεγάλη χαρά, γιατί έχει τη φήμη του «δύσκολου» φυτού.






Οι ιβίσκοι μου – Αγαπημένα λουλούδια, ανθίζουν ασταμάτητα μέχρι να κρυώσει ο καιρός και σε κάθε ανθοέκθεση που επισκέπτομαι, αγοράζω κι έναν να βρίσκεται.

                          
Μια μικρή ροζ κάλα – Είναι καινούργια στην παρέα και δεν ξέρω πολλά για την καλλιέργειά της, αλλά είναι πανέμορφη και ελπίζω να τη χαίρομαι για πολλά χρόνια.

                                               


Euhorbia millii ή αλλιώς αγκάθι του Χριστού – Είναι γεμάτο από μικρά κόκκινα λουλουδάκια, εδώ και πολύ καιρό. Θέλει ήλιο για να μεγαλουργήσει.

                           
Για το τέλος, άφησα την πανέμορφη ορχιδέα μου, η οποία με έκανε πολύ περήφανη με την ανθοφορία της, γιατί όταν την πήρα στα χέρια μου όχι απλά δεν ήταν ανθισμένη, αλλά ήταν σε κακά χάλια λόγω λανθασμένων χειρισμών.
Με τη βοήθεια και τις συμβουλές  των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Φίλων της Ορχιδέας, κατάφερα να τη σώσω και να την κάνω να ανθίσει.
Υπάρχουν κι άλλα φυτά στην αυλή που θέλουν να ποζάρουν στο φακό και να τα γνωρίσετε, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Η στοίβα με τα ασιδέρωτα έχει γίνει τεράστια και απειλεί να με πλακώσει!!!!

Σας φιλώ γλυκά και μέχρι την επόμενη φορά….  να περνάτε καλά!!!

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κι από εμένα!!! Σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσουν.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα όλα! Έχουμε τα ίδια λουλούδια! Η κάλα σου είναι πολύ ωραία! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νίκη!!! Πάσχεις κι εσύ από λουλουδίαση ε? Ανίατη η περίπτωσή μας!!! Χα, χα, χα...
      Φιλιάααααααααααα

      Διαγραφή