Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ανάλαφρη εσάρπα

Το φθινόπωρο έχει μπει πια για τα καλά και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα μας χτυπήσει την πόρτα ο χειμώνας. 

Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω κάτι πλεκτό για να τον υποδεχτώ ντυμένη κατάλληλα. Άρχισα λοιπόν, να πλέκω μια εσάρπα - κάπα, πολύ χαριτωμένη.  Χρησιμοποιώ ακρυλικό νήμα, σε ροζ απόχρωση, καθώς ταιριάζει τέλεια με τα αμέτρητα μαύρα και γκρι χειμωνιάτικα μπλουζάκια που διαθέτω. Προμηθεύτηκα 2 κουβάρια των 100gr (αλλά δεν έχω ιδέα αν πήρα πολύ ή λίγο) στην εξωφρενική τιμή των 4€ (2€ το καθένα)!!! 

Το σχέδιο είναι πολύ απλό. Αποτελείται από ποδαράκια (double crochet) και αλυσιδάκια (chain) και μπορείς να το φτιάξεις σε ότι μήκος σε βολεύει. Ξεκίνησα πλέκοντας 135 αλυσιδάκια (με βελονάκι Νο 4,5) και μετά μια σειρά ποδαράκια. Στην 2η σειρά ξεκινάω με 3 αλυδιδάκια (αποτελεί το πρώτο ποδαράκι) μετά στον επόμενο πόντο πλέκω 2 ποδαράκια, 2 αλυδιδάκια και πάλι 2 ποδαράκια (όλα στον ίδιο πόντο). Συνεχίζω με 2 αλυσιδάκια, παραλείπω 1 πόντο και στον επόμενο κάνω 1 ποδαράκι. Πάλι 2 αλυσιδάκια, παραλείπω 1 πόντο και στον επόμενο κάνω ότι και στην αρχή (στον ίδιο πόντο 2 ποδ. - 2 αλυσ. - 2 ποδ.). Αυτό είναι όλο. Δύσκολο? Μπααααααααααα.....


Μέχρι στιγμής έχω φτάσει στην 4η σειρά  και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω: 


Όποια ενδιαφέρεται να το φτιάξει, μπορεί να παρακολουθήσει το παρακάτω βιντεάκι στο Youtube, το οποίο δείχνει πολύ αναλυτικά τον τρόπο για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη εσάρπα - κάπα. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις γρι Αγγλικά, μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις τις οδηγίες. 


Ελπίζω σύντομα να σας το δείξω ολοκληρωμένο και να βγει και το δικό μου τόσο όμορφο. Καλή συνέχεια σε όλους και καλή τύχη σε όσους το δοκιμάσουν. 

Να περνάτε καλά.